Wydrukować

Placuszki Bananowe Bez Mąki

placuszki bananowe bez mąki - Tasty

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Szybkie i zdrowe placuszki bananowe z zaledwie dwóch składników. Idealne na fit śniadanie bez glutenu.

Ingredients

Scale
  • 2 dojrzałe banany
  • 2 jajka
  • Opcjonalnie: szczypta cynamonu

Instructions

  1. Rozgnieć banany widelcem w misce na gładką masę.
  2. Dodaj jajka i dokładnie wymieszaj, aż składniki się połączą.
  3. Jeśli używasz, dodaj cynamon i ponownie wymieszaj.
  4. Rozgrzej patelnię z niewielką ilością oleju kokosowego lub masła klarowanego na średnim ogniu.
  5. Nakładaj porcje ciasta łyżką na rozgrzaną patelnię, formując małe placuszki.
  6. Smaż placuszki przez około 2-3 minuty z każdej strony, aż będą złociste i ścięte.
  7. Podawaj od razu, najlepiej z ulubionymi dodatkami.

Notes

  • Upewnij się, że banany są dobrze dojrzałe, będą wtedy słodsze i łatwiejsze do rozgniecenia.
  • Możesz dodać odrobinę ekstraktu waniliowego dla dodatkowego aromatu.
  • Placuszki świetnie smakują z jogurtem naturalnym, owocami lub miodem.

Nutrition

Share via
Send this to a friend