Wydrukować

Sałatka z arbuzem i fetą

Sałatka z arbuzem i fetą w białej misce, udekorowana świeżą miętą. Idealna na szybki lunch.

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Lekka i orzeźwiająca sałatka łącząca słodycz arbuza ze słonym smakiem fety i aromatem mięty, idealna na letnie przyjęcia i grill.

Ingredients

Scale
  • 1/2 średniego arbuza, bez pestek, pokrojonego w kostkę
  • 200 g sera feta, pokruszonego
  • 1/4 czerwonej cebuli, cienko pokrojonej
  • Garść świeżej mięty, posiekanej
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka soku z limonki
  • Sól i świeżo mielony czarny pieprz do smaku

Instructions

  1. W dużej misce delikatnie wymieszaj pokrojonego arbuza, pokruszoną fetę i cienko pokrojoną czerwoną cebulę.
  2. W małej miseczce wymieszaj oliwę z oliwek z sokiem z limonki. Dopraw solą i pieprzem.
  3. Polej sałatkę przygotowanym dressingiem.
  4. Posyp sałatkę posiekaną świeżą miętą.
  5. Delikatnie wymieszaj przed podaniem.

Notes

  • Dla dodatkowego smaku możesz dodać kilka listków bazylii lub kilka pokrojonych oliwek.
  • Sałatka najlepiej smakuje podana od razu po przygotowaniu.
  • Możesz obserwować nas na Pinterest dla dodatkowych inspiracji.

Nutrition

Share via
Send this to a friend