Wydrukować

Sok z czarnego bzu przepis Ania Gotuje

Słoik z ciemnoczerwonym sokiem z czarnego bzu, z widocznymi bąbelkami i osadem na dnie. sok z czarnego bzu przepis ania gotuje.

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Domowy sok z czarnego bzu na odporność według przepisu Ani Gotuje. Idealny na jesienne dni.

Ingredients

Scale
  • 1 kg dojrzałych owoców czarnego bzu
  • 1 litr wody
  • 500 g cukru
  • 1 cytryna (sok)

Instructions

  1. Umyj owoce czarnego bzu i oddziel je od szypułek.
  2. W garnku zagotuj wodę z cukrem, aż cukr się rozpuści.
  3. Dodaj owoce czarnego bzu i gotuj na małym ogniu przez 15 minut.
  4. Dodaj sok z cytryny i gotuj jeszcze 5 minut.
  5. Przelej sok przez sito lub gazę do wyparzonych butelek.
  6. Pasteryzuj butelki przez 15 minut.

Notes

  • Zbieraj owoce czarnego bzu późnym latem.
  • Przechowuj sok w chłodnym miejscu.
  • Możesz dodać go do herbaty lub wody.

Nutrition

Share via
Send this to a friend