Wydrukować

Wrap wołowy z serem nacho w 30 min – prosty cud

Wrap wołowy z serem nacho

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Szybki i sycący wrap z mieloną wołowiną i serem nacho. Idealny na obiad lub kolację.

Ingredients

Scale
  • 500 g mielonej wołowiny
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 opakowanie przyprawy do taco
  • 1/2 szklanki wody
  • 4 placki tortilli
  • 1 szklanka sera nacho
  • dodatki: sałata, pomidor, śmietana, sos salsa

Instructions

  1. Na patelni rozgrzej oliwę. Dodaj posiekaną cebulę i czosnek. Smaż do zeszklenia.
  2. Dodaj mieloną wołowinę. Smaż, rozdrabniając mięso, aż straci różowy kolor.
  3. Dodaj przyprawę do taco i wodę. Gotuj na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje.
  4. Podgrzej tortille.
  5. Na każdej tortilli ułóż porcję mięsa, posyp serem nacho i dodaj ulubione dodatki.
  6. Zawiń tortille w wrap.

Notes

  • Możesz użyć innej przyprawy do mięsa.
  • Dodaj do wrapa kukurydzę lub fasolę.
  • Podawaj z ulubionym sosem.

Nutrition