Wydrukować

Zielone szparagi z patelni w 5 minut? Genialne!

Zielone szparagi z patelni

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Prosty przepis na zielone szparagi przygotowane na patelni. Danie szybkie i smaczne.

Ingredients

Scale
  • 500 g zielonych szparagów
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku

Instructions

  1. Umyj szparagi i odłam zdrewniałe końce.
  2. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek.
  3. Dodaj posiekany czosnek i smaż przez chwilę, aż zacznie pachnieć.
  4. Wrzuć szparagi na patelnię.
  5. Smaż szparagi przez około 5-7 minut, często mieszając, aż będą lekko miękkie, ale nadal chrupiące.
  6. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
  7. Podawaj od razu jako dodatek do dania głównego lub samodzielną przekąskę.

Notes

  • Szparagi można smażyć krócej lub dłużej, w zależności od preferowanej miękkości.
  • Można dodać inne przyprawy, np. płatki chili.
  • Szparagi świetnie smakują skropione sokiem z cytryny przed podaniem.

Nutrition

Share via
Send this to a friend