Wydrukować

pierogi ruskie farsz z 1 magiczną cebulką od serca

pierogi ruskie farsz

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Prosty przepis na klasyczny farsz do pierogów ruskich z ziemniaków i twarogu.

Ingredients

Scale
  • 500 g ziemniaków
  • 250 g twarogu półtłustego
  • 1 duża cebula
  • 2 łyżki masła
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku

Instructions

  1. Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie do miękkości. Odcedź i ostudź.
  2. Cebulę drobno posiekaj i zeszklij na maśle na patelni.
  3. Ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę lub dokładnie ugnieć widelcem.
  4. Do ziemniaków dodaj twaróg, zeszkloną cebulę, sól i pieprz.
  5. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj, aż powstanie jednolity farsz.
  6. Gotowy farsz użyj do nadziewania pierogów.

Notes

  • Możesz dodać odrobinę śmietany do farszu, aby był bardziej kremowy.
  • Jeśli lubisz, możesz dodać do farszu posiekany szczypiorek.
  • Farsz można przygotować wcześniej i przechowywać w lodówce.

Nutrition