Wydrukować

Pudding Chia z Mango na Śniadanie Overnight

pudding chia mango - Tasty

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Warstwowy pudding chia z musem mango to idealne, zdrowe śniadanie na wynos. Przygotuj je wieczorem i ciesz się gotowym posiłkiem rano.

Ingredients

Scale
  • 1/4 szklanki nasion chia
  • 1 szklanka mleka kokosowego (lub innego ulubionego mleka roślinnego)
  • 1 łyżka syropu klonowego (opcjonalnie)
  • 1 dojrzałe mango
  • 1 łyżka soku z limonki
  • Dodatki: świeże owoce, wiórki kokosowe, orzechy

Instructions

  1. Wieczorem wymieszaj nasiona chia z mlekiem kokosowym i syropem klonowym (jeśli używasz).
  2. Przełóż do słoika lub pojemnika, zamknij i wstaw do lodówki na całą noc.
  3. Rano obierz i pokrój mango.
  4. Zmiskuj mango z sokiem z limonki na gładki mus.
  5. Do słoika z puddingiem chia dodaj warstwę musu mango.
  6. Udekoruj ulubionymi dodatkami.

Notes

  • Możesz użyć dowolnego mleka roślinnego, np. migdałowego, owsianego lub sojowego.
  • Jeśli wolisz słodszy pudding, dodaj więcej syropu klonowego lub miodu.
  • Dla dodatkowego smaku, do musu mango możesz dodać szczyptę kardamonu lub imbiru.
  • Pudding chia można przechowywać w lodówce do 3 dni.

Nutrition

Share via
Send this to a friend