Wydrukować

SAŁATKA PIECZARKOWA Z JAJKIEM: 5 składników to cud!

SAŁATKA PIECZARKOWA Z JAJKIEM

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Prosta sałatka z pieczarek i jajek. Idealna na każdą okazję.

Ingredients

Scale
  • 500 g pieczarek
  • 5 jajek
  • 1 cebula
  • 34 łyżki majonezu
  • Sól
  • Pieprz

Instructions

  1. Ugotuj jajka na twardo. Obierz i pokrój w kostkę.
  2. Oczyść pieczarki i pokrój w plasterki.
  3. Posiekaj drobno cebulę.
  4. Na patelni rozgrzej odrobinę oleju. Smaż pieczarki z cebulą, aż zmiękną. Dopraw solą i pieprzem. Ostudź.
  5. W misce wymieszaj jajka, ostudzone pieczarki z cebulą i majonez.
  6. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  7. Schłodź przed podaniem.

Notes

  • Możesz dodać posiekany szczypiorek lub natkę pietruszki.
  • Użyj jogurtu naturalnego zamiast majonezu dla lżejszej wersji.

Nutrition

Share via
Send this to a friend