Odkryj prosty sposób na przygotowanie idealnie chrupiących i soczystych skrzydełek z kurczaka w frytkownicy beztłuszczowej. Idealne na szybki obiad lub przekąskę.
Author:anna
Prep Time:10 min
Cook Time:25 min
Total Time:35 min
Yield:4 porcje 1x
Category:Danie główne
Method:Pieczenie
Cuisine:Polska
Diet:Vegetarian
Ingredients
Scale
1 kg skrzydełek z kurczaka
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżeczka papryki słodkiej
1/2 łyżeczki papryki ostrej
1 łyżeczka czosnku granulowanego
1/2 łyżeczki cebuli granulowanej
1/2 łyżeczki soli
1/4 łyżeczki pieprzu czarnego
Instructions
Umyj i osusz skrzydełka z kurczaka.
W misce wymieszaj oliwę z oliwek z przyprawami: papryką słodką, papryką ostrą, czosnkiem granulowanym, cebulą granulowaną, solą i pieprzem.
Dodaj skrzydełka do miski z przyprawami i dokładnie wymieszaj, aby każde skrzydełko było pokryte marynatą.
Umieść skrzydełka w koszu frytkownicy beztłuszczowej w jednej warstwie, unikając przepełnienia.
Piecz w temperaturze 190°C przez około 20-25 minut, obracając w połowie czasu pieczenia, aż będą złociste i chrupiące.
Podawaj gorące.
Notes
Możesz dostosować ilość i rodzaj przypraw do własnych preferencji.
Aby uzyskać jeszcze bardziej chrupiącą skórkę, możesz lekko oprószyć skrzydełka mąką kukurydzianą przed pieczeniem.